Nyt on Nälkäpäivä! Lahjoita Nälkäpäivä-keräykseen netissä.

Tuotteita retkeilijälle ja vaelluksille

Metsäpolkujen kutsuessa on hyvä hetki päivittää varusteet Punaisen Ristin kaupassa. Meiltä on toivottu tuotevalikoimaan lisää tuotteita, jotka sopivat retkeilyyn ja ulkoiluun. Monet tuotteista ovat myös hyvä lisä kotivaraan, esim. sähkökatkoihin tai vedenjakelun häiriöihin varautumiseen. Tässä tuotteitamme, jotka löytyvät nyt varastosta. Lisääkin on tulossa kevään ja kesän mittaan, joten kannattaa seurata kaupan valikoimaa. Myös tilaamalla kampanjakirjeemme saat tiedon uusista tuotteistamme. Voit liittyä kampanjakirjeen postituslistalle kaupan etusivulla.

 

Kotimainen plasmasytytin on varma tulentekijä

Suomessa suunniteltu Kaari Loimu XPower on maailman ensimmäinen USB-ladattava plasmasytytin, jossa 2900 mAh varavirtalähde sekä 100 lumenin LED-taskulamppu. Kunnollinen tulenteon väline, mukana kulkeva valonlähde ja lisävirta sähkölaitteille mahtuvat nyt kaikki kerralla taskuun. 

 1. Plasmasytytin Kaari Loimu XPOWER
  Plasmasytytin Kaari Loimu XPOWER
  49,95 €

HIITTI-lämpöpakkaukset ja avaruuslakana 

HIITTI-lämpöpakkauksia käytetään mm. kylmettyneiden tai lievästi hypotermisten potilaiden ja pelastettavien lämpimänä pitämiseen ensiavussa, ensihoidossa ja kuljetuksessa. Nämä aiemmin viranomaisten ja ammattilaisten käytössä hyviksi havaitut tuotteet ovat nyt saatavilla myös kuluttajille!

Lämpöpakkaus on ehdoton osa ensiapuvarustusta pitkillä vaelluksilla. Kesälläkin lämpötila voi olla viileä ja jos siirretään loukkaantunutta ihmistä, hänen lämpimänä pitämisensä on ehdottoman tärkeää. Myös laavulla, pilkillä tai passissa istuessa lämpöpakkaukset lämmittävät mukavasti hanskoissa tai takamuksen alla, jos sää on viileä.

Avaruuslakana on vanha tuttu tuotteemme, joka on hyvä olla myös mukana luonnossa liikkuessa. Se kestää potilaan painon, joten sitä voi käyttää kantamiseen. Tämä on erittäin tarpeellista, kun ollaan keskellä metsää. Avaruuslakanan avulla loukkaantunut saadaan kannettua lähelle tietä odottamaan ambulanssin tuloa.

 1. HIITTI-lämpöpakkaus 1000
  HIITTI-lämpöpakkaus 1000
  34,50 €
 2. HIITTI-lämpöpakkaus 200
  HIITTI-lämpöpakkaus 200
  26,90 €

Eväshetki nuotion loimussa

Ulkona reippailun lomassa on hyvä pitää lepotaukoja ja nauttia eväistä vaikkapa nuotiokahvien kera. Muistathan, että tulen saa tehdä vain maanomistajan luvalla ja monilla ulkoilureiteillä on selkeät nuotiopaikat, missä tulenteko on sallittua. Nuotio on hyvä tehdä vesistön ääreen, jotta sammuttaminen on helppoa.

Kotona keitetty kahvi säilyy kuumana tauolle asti termospullossa ja sen voi nauttia puisesta kuksasta, jossa näkyvät kauniit puun syyt uniikein kuvioin. Jos kahvit haluaa keittää paikan päällä, siihen kätevä apuväline on risukeitin (tulossa syksyllä valikoimaan). Risuja saa kerätä maasta jokamiehen oikeuksien nojalla ja risukeittimessä saa hyvät tulet kahvipannun alle. Tulukset on hyvä olla taskussa, niiden avulla tulien teko on helppoa kosteallakin kelillä.

 1. Termospullo SPR
  Termospullo SPR
  22,90 €
 2. Puinen kuksa Punaisen Ristin tunnuksella
  Kuksa Punaisen Ristin tunnuksella, 1,6 dl
  12,90 €
 3. Tulukset
  Tulukset
  8,90 €
 4. Risukeitin
  Risukeitin
  24,90 €

Valonlähteitä metsän pimeyteen

Otsalamppu on ehdoton hämärään aikaan liikkujalle. Sen kanssa on mukava tehdä juoksu- tai pyörälenkki tai vaikka ulkoiluttaa koiraa niin, ettei kompastu pimeässä jalkoihinsa. Myös öiselle laavulle se on näppärä lisävaruste. Otsalamppu on hyvä myös olla kotona ja mökillä sähkökatkoksen varalta. 

USB-ladattava retkivalo kuuluu jokaisen luonnossa liikkujan reppuun! Sitä voi käyttää myös varavirtalähteenä. 

Hätäradiossamme on myös valo ja sen lataamiseen on monta tapaa: käsikampi sisäisen akun lataamiseen, aurinkokenno sekä USB-portti latausta varten. Hätäradiossa on myös hätäsireenitoiminto. Radio on roiskevedenkestävä.

 1. Otsalamppu CREE XM-L T6 LED
  Otsalamppu CREE XM-L T6 LED
  14,90 €
 2. Kuvassa usb ladattava pieni retkivalo
  USB-ladattava retkivalo Atom
  34,99 €
 3. Hätäradio jossa valo ja varavirtalähde
  Hätäradio valolla ja varavirtalähteellä
  39,95 €

Sateen sattuessa

Pitemmälle reissulle kannattaa ottaa mukaan ensiapulaukku. Sen saa sateelta ja vesistöiltä suojaan kätevällä vesitiiviillä merimiessäkillä, johon mahtuu ensiapulaukun lisäksi muutakin varusteita, esimerkiksi edellä mainitut lämpöpakkaukset. Vesitiiviissä säkissä on ristilogo sekä teksti Punainen Risti Ensiapu, jolloin muutkin tietävät sen sisältävän tärkeitä ensiaputarvikkeita, joita tarvitaan haaverin sattuessa.

Yhden koon sadeviitta on hyvä olla mukana vaelluksella, jos sade yllättää. Heijastintereet varmistavat, että näyt pimeässäkin. Sopii hyvin myös pyöräilyyn.

Vesitiiviit kuivapussit ovat käteviä, niihin voi pakata monenlaista kosteudelta suojaan. Pakkauksessa on kolme erikokoista pussia.

 1. Vesitiivis säkki Ensiapu-logolla
  Vesitiivis säkki Ensiapu-logolla
  19,90 €
 2. Sadeviitta mahtuu pieneen tilaan
  Sadeviitta heijastimilla
  Alkaen 68,99 €
 3. Pakkauksessa kolme erikoista kuivapussia suojaamaan retkeilijän varusteita.
  Kuivapussit 3 kpl/pakkaus
  12,90 €
Tuotteet
Toggle Nav