Rekisteröi Bumerang turva-avaimenperä täällä

Näin teet kesämökkeilystä entistäkin sujuvampaa ja mukavampaa

Kesämökki on monen suomalaisen lempipaikka heti kevään korvalta myöhäiseen syksyyn saakka. Ja mikäs sen parempi paikka rentoutua, kuin rauhallinen mökkiympäristö. 

Mökkeilytyylejä on varmasti yhtä monta kuin on mökkeilijöitäkin. Jotkut tykkäävät nykyaikaisemmista olosuhteista ja mukavuuksista myös mökillä ja toisilla taas on alkeellisempi lähestymistapa. Oli tyylisi mökkeillä sitten millainen tahansa, tässä muutamia vinkkejä siihen, miten teet mökkeilystä vieläkin mukavampaa.

 

Laudeliinalla tai pefleteillä vähennät siivoamisen ja huollon tarvetta

Tilastojen mukaan käytännössä kaikissa suomen kesämökeistä on sauna. Kesämökkejä Suomesta löytyy peräti yli puoli miljoonaa ja kesämökillä sijaitsevia saunoja saman verran. (Lähde: Tilastokeskus). Saunominen onkin erittäin olennainen osa mökkikulttuuria!

Saunan lauteilla on hyvä käyttää laudeliinaa tai peflettejä suojaamaan laudetta lialta ja ihosta irtoavalta rasvalta ja hieltä. Näin pidennät lauteiden pesuväliä ja huollon tarvetta ja lauteet näyttävätkin kivalta pidempään kun niihin ei ole pinttynyt likaa. 

Punaisen Ristin saunatekstiileitä koristaa Avun askel -kuosi, joka on yksinoikeudella Punaisen Ristin kaupalle suunniteltu. Se kuvastaa avun antamisen monia portaita, joissa kaikilla auttajilla on iloa ja rohkeutta auttaa. Harmaa-valkoinen kudottu kuosi tekee näistä laudeliinoista ja pefleteistä tyylikkäät ja ajattomat. Avun Askel -saunatekstiilit ovat 75% kierrätyspuuvillaa ja 25% polyesteriä, materiaali on paksu ja kestävä! Nämä sopivat ihanasti myös lahjaksi tai mökkiviemiseksi.

Saunan jälkeen päälle on mukava heittää ihanan pehmeä kylpytakki tai kevyt hamam-poncho ja istua vilvoittelemaan saunan terassille.

Nappaa ostoskoriin myös kaunis ja verenkiertoa aktivoiva vartaloharja, kevyt ja imukykyinen hamam-pyyhe ja hamam-pikkupyyhkeet sekä Muumi-tulitikut saunan pesän sytyttämiseen.

 1. Rento kylpytakki, tummanharmaa vohvelikangas
  Rento kylpytakki, tummanharmaa
  Alkaen 39,90 €
 2. pefletit, saunatekstiilit, avun askel
  Avun askel -pefletit, 2 kpl
  19,90 €
 3. avun askel saunatekstiili
  Avun askel -laudeliina
  19,90 €
 4. Rento vaaleasävyinen Hamam-poncho hupulla ja taskuilla.
  Hamam-kylpyponcho, Acces, unisex
  Alkaen 39,90 €
 5. lasten hammam-poncho
  Hamam kylpyponcho lasten, one size
  29,90 €
 6. Vartaloharja bambua ja luonnonharjasta
  Vartaloharja Rento
  12,90 €
 7. Harmaa-valkoraidallinen Hamam-kylpypyyhe
  Hamam-pyyhe 80x150, harmaa
  15,90 €
 8. Harmaa-valkoinen puuvillapyyhe
  Hamam-pyyhe 50x70, harmaa
  5,90 €
 9. muumi-tulitikut, nuotiolla
  Muumi-tulitikut Nuotiolla
  7,90 €

Pienet haaverit eivät haittaa, kun ensiaputarvikkeet ovat ajan tasalla

Mökillä tulee yleensä puuhailtua kaikenlaista puuhommista tulentekoon ja aina pieniltä tapaturmilta ei voi välttyä. Kesämökin vakiovarustuksesta olisikin hyvä löytyä kattavat ensiaputarvikkeet, jotta pienet haaverit eivät pilaa mökkireissua. 

Ensiapulaukku yleiskäyttöön on erinomainen mökille! Laukusta löytyy kaikki tärkeimmät ensiaputarvikkeet pieniin ja suurempiin vammoihin sekä auttajan tarvikkeita. Laukun sisällön ovat suunnitelleet ja hyväksyneet Suomen Punaisen Ristin ensiavun asiantuntijat ja se on SFS-standardin 5737 mukainen.

Kompaktimpi Matkailijan ensiapulaukku sisältää ensiaputarvikkeet pieniin vammoihin sekä auttajan tarvikkeita. Pieni laukku on kätevä ottaa mukaan esimerkiksi veneeseen tai patikkaretkelle. 

 1. SPR:n ensiapulaukut ovat laadukkaita, asiantuntijoiden suunnittelemia!
  SPR Ensiapulaukku yleiskäyttöön
  45,00 €
 2. Matkailijan ensiapulaukku
  SPR Matkailijan ensiapulaukku
  25,00 €
 3. Punkinpoistajakortti
  Punkinpoistajakortti
  5,90 €
 4. Punkkirauta ja pihdit
  Punkkirauta ja pihdit
  9,50 €

Huolehdi mökin paloturvallisuudesta

Turvallisuudesta on on hyvä huolehtia myös mökissä. Monet mökit lämmitetään takalla tai kamiinalla ja erityisesti silloin palo- ja häkävaroittimet ovat tärkeitä mökin varusteita. Palovaroitin on pelastustoimilain mukaan pakollinen kaikissa huoneistoissa, joten muista tarkistaa palovaroittimen toimivuus mökkikauden alussa. Punaisen Ristin kaupan palovaroittimessa on kiinteä 10 vuoden paristo ja hälyttimessä on kätevä vaimennus-toiminto, jos hälytyksen aiheuttaa vaikkapa kokkailu.

Häkää eli hiilimonoksidia syntyy aina palaessa ja hengitettynä se on hengenvaarallista. Häkää voi tulla sisälle jos tulisijan pelti suljetaan liian aikaisin eli ennenkuin tuli on täysin sammunut. Jos häkää pääsee elimistöön, se syrjäyttää verestä hapen sitoutumalla veren hemoglobiiniin. Häkäpitoisuuden noustessa liian suureksi ihminen käytännössä tukehtuu. Häkä on hajuton, mauton ja väritön kaasu, joten sitä ei voi havaita ja siksi häkävaroitin on tärkeä varuste mökillä, jossa on sisällä tulisija. 

 1. Palovaroitin 10 vuoden paristolla
  Palovaroitin 10 vuoden paristolla
  21,90 €
 2. Häkävaroitin 10 vuoden akulla
  Häkävaroitin 10 vuoden paristolla
  34,99 €
 3. Sammutuspeite Koivu
  Sammutuspeite Koivu
  26,00 €

Lisää sujuvuutta mökkielämään käytännöllisillä tarvikkeilla

Kesämökillä mukavuudet eivät usein ole aivan vastaavat kuin kotona ja mökkiolosuhteissa monipuoliset välineet ovat kaikista käytännöllisimpiä ja lisäävät helppoutta mökkeilyyn. Esimerkiksi kokoontaittuva vesikanisteri hanalla helpottaa elämää vedettömällä mökillä ja monitoimityökalusta löytyvillä välineillä hoitaa näppärästi mökin pienet korjaushommat. Numerokoodilla avautuva avainpiilo on näppärä tuote jos mökillä on useita käyttäjiä. Yksi kauppamme suosituimmista tuotteista on hätäradio, joka on monipuolinen väline joka mökille. Monipuolinen hätäradio toimii myös valona ja varavirtalähteenä ja sitä voi ladata usb-johdon lisäksi käsikammella ja aurinkopaneelilla.

 1. Haisuli hyttyskynttilä
  Haisuli hyttyskynttilä 7cm
  12,90 €
 2. Avainpiilo
  Avainpiilo
  25,00 €
 3. Hätäradio jossa valo ja varavirtalähde
  Hätäradio valolla ja varavirtalähteellä
  39,95 €
 4. Monitoimityökalu All-in-one, 12 toimintoa
  Monitoimityökalu All-in-one, 12 toimintoa
  49,90 €
 5. Kokoontaittuva 20 litran vesikanisteri hanalla ja kahvalla.
  Vesisäiliö 20 l hanalla
  12,90 €
Tuotteet
Toggle Nav