Arjen turvaa ja apua askareisiin

Olemme koonneet tähän täsmävinkit ikäihmisille sekä liikuntarajoitteisille arjen turvaamiseen ja helpottamiseen. Haluamme arkea helpottavilla tuotteilla ehkäistä tapaturmia sekä tukea vanhemman väestön itsenäistä ja omatoimista elämää. Lue vinkkimme ja kerää samalla tuotteet ostoskoriin!

Näppärät arjen helpottajat

Kun ikää karttuu, tahti hidastuu ja monille itsestäänselvistä asioista, kuten ruokapakkausten avaamisesta voi tulla vaikeaa. Jos avaamista koittaa avustaa terävillä esineillä, kuten saksilla tai veitsellä, niin tapaturmia sattuu helposti. Oikeilla apuvälineillä vältetään haaverit ja arki luistaa vanhaan malliin vaikka käsien voimat heikkenisivätkin.

Myös tapaturman seurauksena käsien tai jalkojen voimat voivat heiketä ja nuorikin ihminen voi tarvita apua esimerkiksi autosta nousemiseen. Näppärän kahvan tuella takapenkiltä nouseminen ja omatoiminen liikkuminen helpottuu. 

Suurennuslasi kannattaa ottaa kauppareissulle mukaan. Tuotepakkausten tekstit voivat olla niin pienellä, että lukulaseillakaan niitä ei erota. Suurennuslasi valolla auttaa pientenkin pränttien lukemisessa tuotepakkauksista tai vaikka lääkkeiden käyttöohjeesta.

Kulmavahti ja Reunavahti ovat kotimaisia innovaatioita ylös kääntyvien maton reunojen ja kulmien oikaisemiseen. Mattoon kompastuminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen ja vaikka siitä selvittäisiinkin mustelmilla, ikäihmiselle nouseminen ylös lattialta voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta ilman apua. Mattoon kiinnitettävät tuotteet eivät vaurioita lattiaa ja sopivat kaikenlaisiin mattoihin.

 1. Monitoimiavaaja 3in1
  Monitoimiavaaja 3in1
  10,90 €
 2. Yleisavaaja monitoimi
  Yleisavaaja monitoimi
  6,89 €
 3. Suurennuslasissa myös valo.
  Suurennuslasi valolla
  49,90 €
 4. Apukahvan tuotekuva
  Apukahva auton niskatukeen
  12,95 €
 5. Kulmavahti matolle
  Kulmavahti matolle
  7,90 €
 6. Reunavahti matolle
  Reunavahti matolle
  7,90 €

Kodin ja asujan turvaksi

Monella on huoli iäkkäästä läheisestään, joka saattaa asua kauempana. Omassa kodissa asumista ja pärjäämistä voi tukea monella tavalla ja tapaturmiin voi varautua. Paloturvallisuus on joka kodissa tärkeä huomioida: palovaroittimet tulee olla kunnossa ja ensisammutusvälineenä sammutuspeitto on hyvä olla varalla.

Avainpiilo on kätevä ja turvallinen paikka vara-avaimen säilytykseen. Huolestuneet omaiset voivat pyytää vaikka naapurin apuun tarkistamaan ikäihmisen voinnin, jos häntä ei tavoita puhelimitse. Vara-avain löytyy avainpiilosta numerokoodin avulla ja apu pääsee paikalle.

 1. Avainpiilo
  Avainpiilo
  25,00 €
 2. Sammutuspeite Tiira
  Sammutuspeite Tiira
  26,00 €
 3. Palovaroitin Kidde
  Palovaroitin Kidde
  34,99 €
 4. Sammutuspeite Perho
  Sammutuspeite Perho
  26,00 €
 5. Sammutuspeite Suomu
  Sammutuspeite Suomu
  26,00 €

Tietoa auttajien avuksi hädän hetkellä

Mitä jos tuuperrun kauppareissulla tai läheiseni joutuu onnettomuuteen? Mitä jos en itse pysty kertomaan, mitä lääkityksiä tai perussairauksia on otettava hoidossa huomioon? Tai jos kotona odottaa henkilö, joka ei pärjää kauaa yksin? Sos-tuotteemme tuovat avun tilanteissa, joita ei toivoisi sattuvan kenellekään.

Sos-ranneke sisältää paperiliuskan, johon voi kirjoittaa lääkitykset, allergiat sekä sairaudet, jotka vaikuttavat hoitopäätöksiin. Lisäksi tietoihin on hyvä kirjata omat ja läheisten yhteystiedot. Sos-ranneke kulkee koruna ranteessa kaikkialle ja sen sisältämät tärkeät tiedot ovat aina mukanasi. Sos-rannekkeesta löytyy kahta eri mallia ja molemmissa kaksi eri pituutta.

Omaishoitajakortti on tarkoitettu niille, jotka toimivat läheisensä omaishoitajana. Ajatus siitä, että toinen jäisi ilman hoivaa jos itselle sattuu jotain, voi olla pelottava ja vähentää liikkumista kodin ulkopuolella. Omaishoitajakortti tuo mielenrauhaa; siihen kirjoitetaan yhteyshenkilön tiedot, johon otetaan yhteyttä jos omaishoitajalle sattuu jotain. Näin myöskään kotona hoidettava ei jää ilman huolenpitoa.

 1. Omaishoitajan oma sos-kortti tuo turvallisuutta arkeen
  Omaishoitaja-kortti
  5,51 €
 2. SOS palaranneke, pituus 17,5 cm
  SOS palaranneke, pituus 17,5 cm
  49,00 €
 3. SOS palaranneke, pituus 19,5 cm
  SOS palaranneke, pituus 19,5 cm
  49,00 €
 4. SOS venyvä ranneke, pituus 16,5 cm
  SOS venyvä ranneke, pituus 16,5 cm
  42,00 €
 5. SOS venyvä ranneke, pituus 18 cm
  SOS venyvä ranneke, pituus 18 cm
  42,00 €
Tuotteet
Toggle Nav