Registrera din Bumerang säkerhetsnyckelring här

Bok Hiljaiset Auttajat

Rauli Virtanen: Hiljaiset auttajat
- suomalaista katastrofityötä Turkin sodasta Haitiin


Vad får en finländsk läkare eller sjuksköterska att gång på gång resa ut i världen för att möta döden och hjälpa de levande? Vad är det som lockar i så psykiskt tunga situationer? Kan man bli beroende av behovet att hjälpa?

Pionjärerna inom Finlands biståndsarbete har alltid varit med så gott som överallt där nöden och behovet av hjälp har varit som störst. De har också överlevt kulregnen i krigszoner – ibland som genom ett under. Journalisten Rauli Virtanen har följt med rödakorsdelegaters insatser i katastrofområden i flera decennier och nu har han skrivit en bok som bygger på intervjuer med Finlands Röda Kors veteraner och förstagångshjälpare. I ord och bild berättar de om hur givande deras arbete har varit och vilka uppoffringar det har krävt.

Gamla rävar inom katastrofbiståndet berättar hur det var att möta flyktingströmmen efter folkresningen i Ungern, skelettbarnen i Biafra och dödsläger i Thailand. De vittnar om hemskheter under kriget i Tjetjenien och den långa dödskamp som Afghanistans folk har utkämpat. Yrkesmänniskor inom biståndsarbete sätter sig själv på spel och vet hur man effektivt får katastrofbistånd att nå fram till hjälpbehövande.

Rauli Virtanen, berättar i boken Hiljaiset auttajat (ung. Tysta hjälpare) otroliga överlevnadshistorier men också om misslyckanden. Det är en bok av glädje, sorg och tårar. Boken lämpar sig ypperligt också som gåva till samarbetsparter.

Då du köper den här boken i Röda Kors butiken stöder du samtidigt Finlands Röd Kors verksamhet.

Produktinformation

  • 237 sidor
  • Endast på finska
  • Utgiven av WSOY
Specialpris 7,00 € Ordinarie pris 15,00 €
Saatavilla

Mer information

Mer information
ProduktnummerT1620106
ProduktmaterialPapper
Ale
Produkter
Växla Nav