Tilaathan joululahjat 16.12. mennessä jotta ehdimme toimittaa ne ennen joulua!

Mikä ensiapulaukku kannattaa hankkia?

Ensiapulaukkua ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota laukun sisältöön ja siihen, vastaako se tarkoitusta, johon laukkua ollaan hankkimassa. On hyvä miettiä ja ennakoida, mitkä olisivat todennäköisempiä tilanteita, joissa laukku tulisi käyttöön.

Esimerkiksi kotona pienet tapaturmat ovat yleisiä: haavat keittiössä, liukastuminen kylpyhuoneessa tai vaikka maton reunaan kompastuminen ja nilkan nyrjähtäminen.

Jos ensiapulaukku tulee autoon, voi eteen tulla tilanne, jossa pysähdytään auttamaan auto-onnettomuudessa loukkaantuneita. Tällöin suurten verenvuotojen tyrehdyttäminen ja autettavien suojaaminen on ensisijaisen tärkeää, koska avun saapuminen perille voi kestää. 

Ensiapulaukku yleiskäyttöön

Nimensäkin mukaisesti tämä ensiapulaukku on suunniteltu monenlaiseen käyttöön yleisissä tilanteissa. Laukku sisältää setit pienien haavojen hoitoon, isompiin haavoihin ja verenvuotoon sekä peruselvytykseen ja raajan tukemiseen. Lisäksi laukusta löytyy avaruuslakana autettavan lämpimänä pitämiseen ja oheistarvikkeita, joita voi tarvita esimerkiksi auto-onnettomuuspaikalla.  

Yleiskäytön ea-laukku sopii hyvin kotiin tai autoon, mökille tai veneeseen. Veneessä laukku on hyvä säilyttää vedenpitävässä pussissa. Laukku soveltuu myös vaikkapa urheilujoukkueen käyttöön, ja silloin sitä kannattaa täydentää kylmäpakkauksilla tai kylmäspraylla, koska lihas- ja nivelvammat ovat niitä yleisimpiä haavereita eri urheilulajeissa. 

Myös toimistotyössä tarvittavat ensiaputarvikkeet löytyvät tästä laukusta, koska vakavat työtapaturmat ovat toimistoissa harvinaisia. Jos toimistotiloissa on useampia kerroksia, jokaisessa kerroksessa olisi hyvä olla ensiapulaukku tai isoissa rakennuksissa useampia, jotta laukun hakumatka ei muodostu liian pitkäksi. 

Laukun sisällön ovat suunnitelleet Punaisen Ristin omat ensiavun asiantuntijat ja se todettiinkin testivoittajaksi Iltasanomien testissä 2012: https://www.is.fi/autot/art-2000000517863.html 

Joka kodin ensiapulaukku

Joka kodin ea-laukku on suunniteltu enemmän kotona tai mökillä sattuviin tapaturmiin. Siinä on edellistä laukkua hieman suppeampi valikoima haavanhoitomateriaalia ja enemmän esim. nyrjähdyksiin ja venähdyksiin liittyvää välineistöä, kuten kylmäpussi.

Laukku on suunniteltu käyttöön sisätiloissa, koska myös suojapeite eli avaruuslakana puuttuu varusteista. Tietysti kotoa löytyy paljon materiaalia, jolla suojata autettavaa tarvittaessa ennen ambulanssin saapumista. Juuri kodin tapaturmiin laukun sisältö on kattava.

Mökille laukkua kannattaa täydentää esim. kyypakkauksella sekä palovammageelillä, jos mökillä lämmitetään tai tehdään ruokaa tulisijalla. 

Matkailijan ensiapulaukku 

Pienikokoinen ensiapulaukku on suunniteltu mahtumaan mukaan retkelle, matkallevaellukselle tai vaikkapa kalastusreissuun. Sieltä löytyvät pienten haavojen hoitovälineet sekä sidetarpeita isommillekin haavoille.

Jos tämän ensiapulaukun ottaa mukaan pitemmälle vaellukselle kauas autoteistä, olisi hyvä hankkia lisäksi myös avaruuslakana, koska esimerkiksi nilkkansa taittaneen vaeltajan tärkein auttamistapa teillä tietymättömillä on kylmältä suojaaminen. Kesälläkin lämpötilat laskevat yöaikaan, joten suojapeitteestä on iso apu onnettomuustilanteissa. 

Jos kalan narraamisen tuoksinassa koukku jääkin omaan ihoon kiinni, kalapakista on hyvä löytyä pihdit, joilla poistaa harhaantunut väkänen. Matkailijan ea-laukusta löytyy tilanteessa tarvittavat haavanhoitovälineet. 

Taskupakkaus

Pienikokoisin ensiapupakkauksemme on kätevä pitää mukana aina, se kulkee mukana kaikkialle takin taskussa tai käsilaukussa. Sieltä löytyy nopea apu pienistä haavoista aina elvytystilanteisiin, joihin ohikulkijana voit törmätä. Hätäensiapuohjeet löytyvät kaikista ensiapulaukuistamme, myös taskupakkauksesta.

Laatu vai hinta? 

Ensiapulaukkuja on markkinoilla monenlaisia ja hintahaitari on suuri. Punaisen Ristin ensiapulaukut ovat kalliimpia kuin monet muut vaihtoehdot, mutta siihen on syynsä.

Laukkujen sisältöön on tarkasti valittu laadukkaat ja tarpeelliset tarvikkeet, ja niiden valinnan ovat suorittaneet Punaisen Ristin ensiavun asiantuntijat, joilla on pitkä kokemus ensiavun eri tilanteista sekä ensiaputaitojen kouluttamisesta.

Laukkujen tuotto tukee Punaisen Ristin toimintaa kotimaassa, joten ostamalla SPR-ensiapulaukun olet mukana avun ketjussa, monessa sen eri vaiheessa.  

Tuotteet
Toggle Nav