Ehdimme toimittaa jouluksi, kun teet tilauksen 17.12. mennessä. Käytäthän Matkahuoltoa toimitustapana.

Mikä ensiapulaukku kannattaa hankkia?

Ensiapulaukkua ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota laukun sisältöön ja siihen, vastaako se tarkoitusta, johon laukkua ollaan hankkimassa. On hyvä miettiä ja ennakoida, mitkä olisivat todennäköisempiä tilanteita, joissa laukku tulisi käyttöön.

Esimerkiksi kotona pienet tapaturmat ovat yleisiä: haavat keittiössä, liukastuminen kylpyhuoneessa tai vaikka maton reunaan kompastuminen ja nilkan nyrjähtäminen.

Jos ensiapulaukku tulee autoon, voi eteen tulla tilanne, jossa pysähdytään auttamaan auto-onnettomuudessa loukkaantuneita. Tällöin suurten verenvuotojen tyrehdyttäminen ja autettavien suojaaminen on ensisijaisen tärkeää, koska avun saapuminen perille voi kestää. 

Ensiapulaukku yleiskäyttöön

Nimensäkin mukaisesti tämä ensiapulaukku on suunniteltu monenlaiseen käyttöön yleisissä tilanteissa. Laukku sisältää setit pienien haavojen hoitoon, isompiin haavoihin ja verenvuotoon sekä peruselvytykseen ja raajan tukemiseen. Lisäksi laukusta löytyy avaruuslakana autettavan lämpimänä pitämiseen ja oheistarvikkeita, joita voi tarvita esimerkiksi auto-onnettomuuspaikalla.  

Yleiskäytön ea-laukku sopii hyvin kotiin tai autoon, mökille tai veneeseen. Veneessä laukku on hyvä säilyttää vedenpitävässä pussissa. Laukku soveltuu myös vaikkapa urheilujoukkueen käyttöön, ja silloin sitä kannattaa täydentää kylmäpakkauksilla tai kylmäspraylla, koska lihas- ja nivelvammat ovat niitä yleisimpiä haavereita eri urheilulajeissa. 

Myös toimistotyössä tarvittavat ensiaputarvikkeet löytyvät tästä laukusta, koska vakavat työtapaturmat ovat toimistoissa harvinaisia. Jos toimistotiloissa on useampia kerroksia, jokaisessa kerroksessa olisi hyvä olla ensiapulaukku tai isoissa rakennuksissa useampia, jotta laukun hakumatka ei muodostu liian pitkäksi. 

Laukun sisällön ovat suunnitelleet Punaisen Ristin omat ensiavun asiantuntijat ja se todettiinkin testivoittajaksi Iltasanomien testissä 2012: https://www.is.fi/autot/art-2000000517863.html 

Ensiapulaukku työpaikalle

Työpaikan ensiapulaukun sisältö on laajempi kuin yleiskäytön ea-laukussa. Ensiapulaukun välineillä voidaan antaa oikeanlainen ensiapu kaikentyyppisissä tapaturmissa. Työpaikan ensiapulaukun avulla hoidat mm: haavat ja ruhjeet, pienet palovammat, nyrjähdykset ja venähdykset, potilaan lämpimänä pitämisen ja suojaamisen sekä auttajan suojautumisen ensiaputilanteessa.

Välineet ovat selkeästi esillä heti avattaessa laukkua ja mukana olevat ajantasaiset, kuvalliset ensiapuohjeet opastavat auttajaa. Ohjeet löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi. Jos työpaikalla on korkea riski silpoutumisonnettomuudelle, laukkua kannattaa täydentää kiristyssiteellä.

Matkailijan ensiapulaukku 

Pienikokoinen ensiapulaukku on suunniteltu mahtumaan mukaan retkelle, matkallevaellukselle tai vaikkapa kalastusreissuun. Sieltä löytyvät pienten haavojen hoitovälineet sekä sidetarpeita isommillekin haavoille.

Jos tämän ensiapulaukun ottaa mukaan pitemmälle vaellukselle kauas autoteistä, olisi hyvä hankkia lisäksi myös avaruuslakana, koska esimerkiksi nilkkansa taittaneen vaeltajan tärkein auttamistapa teillä tietymättömillä on kylmältä suojaaminen. Kesälläkin lämpötilat laskevat yöaikaan, joten suojapeitteestä on iso apu onnettomuustilanteissa. 

Jos kalan narraamisen tuoksinassa koukku jääkin omaan ihoon kiinni, kalapakista on hyvä löytyä pihdit, joilla poistaa harhaantunut väkänen. Matkailijan ea-laukusta löytyy tilanteessa tarvittavat haavanhoitovälineet. 

Ensiapulaukun täydentäminen

Valikoimastamme löytyy myös monipuolisia täydennyspakkauksia, joilla voit täydentää omaan ensiapulaukkuusi uusia tuotteita pois käytettyjen tilalle. Näin ei tarvitse ostaa kokonaan uutta laukkua aina, kun jotain tarvikkeita käytetään ensiaputarkoitukseen. Voit myös täydentää laukun sisältöä monipuolisemmaksi ostamalla pakkauksia, joita laukku ei ostettaessa sisällä. Näin saat räätälöityä sisältöä vielä enemmän käyttötarkoitukseen sopivaksi.

 1. Täydennyspakkaus 5 auttajan suojaksi
  Täydennyspakkaus 5 auttajan suojaksi
  4,90 €
 2. Täydennyspakkaus 6 ensiapuvälineet
  Täydennyspakkaus 6 ensiapuvälineet
  5,90 €
 3. Täydennyspakkaus ea-laukkuun: CAT-kiristysside
  Täydennyspakkaus ea-laukkuun: CAT-kiristysside
  49,00 €
 4. Täydennyspakkaus 9 alaraajamurtuman tukeminen
  Täydennyspakkaus 9 alaraajamurtuman tukeminen
  37,80 €

Laatu vai hinta?

Ensiapulaukkuja on markkinoilla monenlaisia ja hintahaitari on suuri. Punaisen Ristin ensiapulaukut ovat kalliimpia kuin monet muut vaihtoehdot, mutta siihen on syynsä.

Laukkujen sisältöön on tarkasti valittu laadukkaat ja tarpeelliset tarvikkeet, ja niiden valinnan ovat suorittaneet Punaisen Ristin ensiavun asiantuntijat, joilla on pitkä kokemus ensiavun eri tilanteista sekä ensiaputaitojen kouluttamisesta.

Laukkujen tuotto tukee Punaisen Ristin toimintaa kotimaassa, joten ostamalla SPR-ensiapulaukun olet mukana avun ketjussa, monessa sen eri vaiheessa.  

 

Tuotteet
Toggle Nav